Кого голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий порадив керівникам громад "гнати в шию"

Новини Вінниці / Кого голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий порадив керівникам громад "гнати в шию"

На Вінниччині на співфінансуванні ремонту комунальних доріг та проєкті "Комфортні громади" вирішили нажитись шахраї. Про це під час зустрічі з представниками 16 громад Вінницького району повідомив голова облради Вячеслав Соколовий.

На Вінниччині на співфінансуванні ремонту комунальних доріг та проєкті  "Комфортні громади" вирішили нажитись шахраї. Про це під час зустрічі з представниками 16 громад Вінницького району повідомив голова облради Вячеслав Соколовий.    

За його словами, кільком громадам уже пропонували нібито гарантувати перемогу в конкурсі проєктів та участь у програмі з ремонту доріг. Звісно, не без відповідної винагороди. Голова облради порадив керівникам громад "гнати в шию" таких "помічників".

"Довкола цих питань відбуваються незрозумілі процеси, які, я переконаний, не вами придумані. Можливо, хтось мав таку дискусію, до когось такі звернення ще, можливо, надходитимуть. До керівників громад приїжджають люди й кажуть, що з обласною Радою та адміністрацією «все погоджено». Мовляв, ви нам даєте проєктно-технічну документацію, а ми «забезпечимо» успішний розгляд цих матеріалів за умови, що ми будемо працювати потім безпосередньо на цих об’єктах. Женіть їх в шию! Нас цікавить ефективне використання кожної гривні! Ви будете організаторами торгів і ви маєте контролювати усі процеси реалізації проєктів", – цитує Вячеслава Соколового пресслужба облради.

Разом з тим він нагадав, що громадам, які хочуть взяти участь у співфінансуванні ремонту комунальних доріг та проєкті "Комфортні громади", варто поквапитись, бо вже 15 березня – дедлайн подання заявок на "дорожню" програму, а 26 березня завершується прийом проєктів-учасників конкурсу "Комфортні громади".

А заступник голови облради Дмитро Чаленко акцентував на необхідності ухвалення «Стратегій розвитку» кожної громади – документа, який дозволить ефективно розвивати села, селища та міста.

"Стратегія – це не щось неймовірне, це – покроковий план розвитку вашої громади на найближчі 10 років. Тому, будь ласка, зберіть фахівців, проведіть дискусії в громадах для того, щоб зрозуміти, що потрібно конкретно вам, які ресурси та інструменти у вас є для того, щоб отримати конкретний результат. Я знаю, що в деяких громадах вже розроблені стратегії і вони будуть ухвалюватись найближчим часом", - сказав Дмитро Чаленко.

Сергій Маламура

24 лютого, 2021