Кого вибиратимуть вінничани? Настає час технологів, «гречки» та гучних заяв

Новини Вінниці / Кого вибиратимуть вінничани? Настає час технологів, «гречки» та гучних заяв

З наближенням місцевих виборів почали формуватися штаби політичних партій. Їх мета – працювати з тими, хто не визначився. Розрахунок на них… Лише у Вінниці 35% не визначитися із симпатіями, а 16% не збираються голосувати за жодну партію.

З наближенням місцевих виборів почали формуватися штаби політичних партій. Їх мета – працювати з тими, хто не визначився. Розрахунок на них… Лише у Вінниці 35% виборців не визначилися із симпатіями, а 16% не збираються голосувати за жодну партію.

Як показали результати всеукраїнського щорічного муніципального опитування від Міжнародного республіканського інституту щодо електоральних симпатій, нині найвищий відсоток прихильності серед вінничан мають партії «Слуга народу» - 12% (15% серед тих, хто має намір голосувати) та «Українська стратегія Гройсмана» (УСГ) - 10% (13% серед тих, хто голосуватиме).

Обидві політсили суттєво втратили позиції у порівнянні з минулорічними парламентськими виборами – 20 і 10% відповідно. Місцеві аналітики ще нададуть свій фаховий коментар з цього приводу, знайдуть пояснення. Проте здається, що причини втрат криються за незрозумілою для потенційних виборців платформою партій чи особистими враженнями від «команд».

Чому втрачає УСГ? Сьогодні над цим питанням б’ються кращі спеціалісти. Можливо, треба змінювати підходи до містян, а можливо, ті, з ким асоціюється партія, щось не так роблять? Відповіді мають дати у партштабах, адже вони вже створені.

Якщо УСГ асоціюється з відомими у місті постатями, які прагнуть розвитку Вінниці, і цей шлях містяни спостерігали понад 10 років, то про «Слугу народу» чутно лише у розрізі парламенту. Активність місцевих нардепів у Вінниці майже не помітна.  Згадати можна лише «антикорупційний форум», організований депутатом М.Пашковський, результати якого так ніхто з вінничан і не зрозумів, та його кволі спроби «наїхати» на мера С.Моргунова з претензіями, які не достатньо були зрозумілими навіть самому парламентарію.

Більш того, на місцевому рівні не зрозуміло хто є представником Зеленського… Цих людей не видно. Ймовірно, бережуть сили до літа, аби потім наобіцяти «подолання корупції» та «подолання бідності» у межах окремого міста.

Що показують результати опитування? Перш за все розчарування у «нових» та «старих» обличчях… Все інше видно з діаграм та таблиць.

Лише додамо, що комлексне опитування проводили з 25 січня по 17 лютого 2020-го року. До карантину. Всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інститут проводиться шостий рік поспіль у 24 обласних центрах України, включаючи Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі. Опитування проведено на основі вибірки, яка включала 19200 респондентів.

Новини Вінниці / Кого вибиратимуть вінничани? Настає час технологів, «гречки» та гучних заявНовини Вінниці / Кого вибиратимуть вінничани? Настає час технологів, «гречки» та гучних заявНовини Вінниці / Кого вибиратимуть вінничани? Настає час технологів, «гречки» та гучних заявНовини Вінниці / Кого вибиратимуть вінничани? Настає час технологів, «гречки» та гучних заяв
Олег Верлан

17 квітня, 2020