Коли закінчиться війна? У Вашингтоні озвучили прогноз

Новини Вінниці / Коли закінчиться війна? У Вашингтоні озвучили прогноз

Різні західні аналітики нині розказують про сценарії війни та її відмінні один від одного результати. Більшість з низ не досить оптимістичні для України, хоча усі експерти визнають, що не очікували такого спротиву російським військам. Держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен припустив, що російсько-українська війна, найімовірніше, закінчиться не скоро.

Дипломат закликав міжнародну спільноту продовжувати й посилювати тиск на Росію та Путіна.

«На жаль, трагічно, жахливо, це, можливо, не скоро закінчиться. І тому ці зусилля, які ми докладаємо разом, ми повинні підтримувати. Ми повинні спиратися на них. Ми повинні переходити до справи», – заявив держсекретар США.

Він також наголосив, що тиск на Росію має зберігатися доти, доки Кремль не забереться з усієї території України, а наша держава не відновить свою територіальну цілісність.

«Ми повинні підтримувати це доти, доки він не зупиниться, доки не закінчиться війна: російські сили підуть, а український народ відновить свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Ми налаштовані робити це», – наголосив Блінкен.

Проте НАТО відмовляється «закрити небо» над Україною, як Альянс просять Зеленський та мільйони українців. Є.Столтенберг пояснив це тим, що залучення авіації блоку Путін розцінить як втручання, тому ви рішено спостерігати, як українці вмирають від бомбардувань.

Олег Верлан

4 березня, 2022