Колишньому голкіперу вінницької «Ниви» у «Динамо» дозволили шукати новий клуб для «зіркового» сина

Новини Вінниці / Колишньому голкіперу вінницької «Ниви» у «Динамо» дозволили шукати новий клуб для «зіркового» сина

Ексворотар вінницької «Ниви» Віталій Циганков отримав згоду від керівництва столичного «Динамо» на пошук нового клубу для продовження кар’єри свого 22-річного сина – Віктора. Для футбольної родини Циганкових рішення Ігоря Суркіса «відпустити» одного з лідерів команди не є пересічною подією, адже талановитим спортсменом кілька років цікавляться європейські гранди.

Ексворотар вінницької «Ниви» Віталій Циганков отримав згоду від керівництва столичного «Динамо» на пошук нового клубу для продовження кар’єри свого 22-річного сина – Віктора. Для футбольної родини Циганкових рішення Ігоря Суркіса «відпустити» одного з лідерів команди не є пересічною подією, адже талановитим спортсменом кілька років цікавляться європейські гранди.

Нагадаємо, що Віктор Циганков народився в Їзраїлі, коли його батько захищав ворота місцевого клубу. Після повернення до Вінниці, він виховувався у ДЮСШ «Нива», а в 2010-му перебрався до «Динамо». У клубі починав з молодіжного складу, а влітку 2014 року Циганков у віці 16 років відправився на перший тренувальний збір до Австрії з основною командою. У серпні 2016-го Циганков дебютував у першій команді в матчі Прем'єр-ліги.

Загалом, правий вінгер з 2013 року у різних турнірах зіграв 99 матчів за «Динамо» та забив 42 голи.

Також Циганков з 2012 року виступав за збірну України, починаючи з U-16. За дорослу команду вів провів 18 поєдинків, де відзначився 3 голами. Віктор двічі з киянами вигравав Суперкубок України у 2018 і 2019 роках. У сезоні 2018/19 з 18 голами став другим бомбардиром чемпіонату.

Кілька років гравцем цікавляться різні європейські гранди, проте у «Динамо» заявляли, що не планують продавати вінгера. Наразі позиція керівництва змінилася. За даними Telegram-каналу «Динамо Київ Inside», оформленням трансферу 22-річного півзахисника буде займатися його батько, який одночасно є й агентом гравця.

«Начебто сталося. За нашою інформацією, дано добро на продаж Віктора Віталійовича. Але трансферної саги в ЗМІ цього літа чекати не варто – агент у Циганкова власний батько, і тому попередні неправдиві вкидання в ЗМІ виключені. Циганков-старший відтепер може починати шукати варіанти», – пишуть автори каналу.

Зазначимо, що інтерес до Циганкова проявляють топ-клуби, в числі яких називалися «Баварія», дортмундська «Боруссія», «Рома» та «Наполі».

За даними transfermarkt, поточна вартість В.Циганкова – 16 млн євро. До початку 2020-го вона дорівнювала 20 мільйонам. «Динамо» готове відпустити Віктора Циганкова менш ніж за 20 мільйонів євро. У цьому впевнений ведучий «ТаТоТаке» Михайло Співаковський, який спілкувався з цього приводу з президентом столичного клубу Ігорем Суркісом.

«Клаусула Циганкова становить 50 мільйонів євро, але це не означає, що якщо «Динамо» запропонують 49 мільйонів, то потенційного покупця пошлють.

Думаю, що психологічно Циганкова готові продати за 20-25 мільйонів, але за посткарантинними цінами це цілком може бути сума в 15 мільйонів з якимись бонусами, як це було у випадку з Ярмоленком. За Андрія кияни продовжували отримувати гроші навіть після того, як він перейшов до «Вест Хема». Там була сума в 5 відсотків від наступного трансферу, і «Динамо» отримало мільйон», - сказав Співаковський.

Батько Віктора Віталій Циганков розпочав виступи на футбольних полях у аматорській вінницькій команді «Інтеграл». Першим професійним клубом футболіста стала «Нива», за яку Циганков дебютував у вищій українській лізі в 1992 році.  Ворота вінницької команди він обороняв до кінця сезону 1993—1994 року.

А потім продовжив футбольну кар'єру в Ізраїлі. З 2012 року Віталій Циганков працює тренером воротарів у ДЮФШ клубу «Динамо» (Київ).

Макс Мельник

14 липня, 2020