Компанія близького до Коломойського депутата отримає з бюджету 1 млрд грн на ремонт дороги на Вінниччині

Новини Вінниці / Компанія близького до Коломойського депутата отримає з бюджету 1 млрд грн на ремонт дороги на Вінниччині

Компанія «Хмельницьке ШБУ-56» близького до олігарха Ігоря Коломойського народного депутата Сергія Лабазюка (група «За Майбутнє») підписала контракт з ремонту ділянки дороги у Вінницькій області на суму 1,09 млрд грн.

Як зазначається у системі ProZorro, контракт із Службою автомобільних доріг Вінницької області підписано 28 січня. Мова йде про поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-31 Бердичів - Хмільник - Літин - /М-12/, Вінницька область, км 23+141 – км 62+141.

Окрім компанії нардепа Лабазюка, у тендері брали участь ще 2 компанії – «Ростдорстрой» і вінницька «Автострада». «Хмельницьке ШБУ-56» отримало державне замовлення, запропонувавши ціну лише на 0,2% нижче за конкурента – «Автостради».

Зазначимо, Лабазюк став офіційним власником «Хмельницького ШБУ-56» 19 січня 2022 року. До цього компанія була оформлена на інших фізосіб, проте, за твердженням ЗМІ, контролювалася Лабазюком.

Компанія заробила завдяки тендерам 5,23 млрд грн, збільшивши виторг у 2 рази. Для порівняння у 2020 році «Хмельницьке ШБУ-56» отримало з бюджету на будівництво доріг 2,74 млрд грн.

Нагадаємо, депутатська група «За Майбутнє» контролюється Ігорем Палицею - бізнес-партнером олігарха Ігоря Коломойського. Група є головним союзником президентської фракції «Слуга народу» в парламенті. 

Макс Мельник

31 січня, 2022