Коштом громади: виконком Вінницької міськради затвердив нову вартість харчування для дітей пільгових категорій у дитсадках та школах

Новини Вінниці / Коштом громади: виконком Вінницької міськради затвердив нову вартість харчування для дітей пільгових категорій у дитсадках та школах

Виконком Вінницької міської ради з 1 січня 2024 року затвердив нову вартість харчування пільгових категорій, яке традиційно оплачується з міського бюджету. Таке рішення ухвалили, відштовхуючись від пріоритетів Вінницької міської ради, серед яких одним з ключових є турбота. Відтак муніципалітет продовжує піклуватись про жителів громади, зокрема і про наймолодших.

Про це повідомляє Вінницька міськрада.

Як повідомила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, наступного року з бюджету громади на одноразове харчування для учнів з числа окремих категорій дітей у школах виділятимуть 50 гривень. У цю суму входить комплексний та поживний обід.

До переліку пільгових категорій відносяться:

  • діти-сироти;
  • діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах;
  • діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
  • діти з числа внутрішньо переміщених осіб;
  • діти, які мають статус дитини, що постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;
  • діти з числа осіб, визначених у статті 10 та 101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • діти із сімей, у яких один із батьків є учасником бойових дій або інвалідом війни та захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської Федерації проти України.

Відтепер вартість харчування для дітей та учнів КЗ «Вінницька спеціальна школа для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку» передбачатиме від 48 до 73 гривень – залежно від віку.

Тим часом з бюджету ВМТГ на одноразове харчування у комунальних дитсадках Вінницької громади з 1 січня 2024 року харчування виділятимуть:

  • для дітей, віком від одного до чотирьох років – 48,00 грн;
  • для дітей, віком від чотирьох до шести (семи) років – 64,00 грн.

За словами Оксани Яценко, за рахунок бюджету громади передбачене харчування для майже 13,5 тисяч вихованців закладів освіти Вінницької МТГ. На це з бюджету ВМТГ на 2024 рік виділено понад 77 мільйонів гривень. Адже попри воєнний стан діти мають отримувати не тільки якісні освітні послуги, а ще і якісне харчування.

Олеся Рудницька

27 грудня, 2023