«Ковідний» рейтинг уряду: Вінницька ОДА «у золотій серединці»

Новини Вінниці / «Ковідний» рейтинг уряду: Вінницька ОДА «у золотій серединці»

Уряд перевірив місцеву владу на предмет виконання заходів по боротьбі з коронавірусом і склав рейтинг ОДА. Це не жарт. Його опубліковано на сайті Кабміну. Вінниччина займає 12 місце.

Уряд перевірив місцеву владу на предмет виконання заходів по боротьбі з коронавірусом і склав рейтинг ОДА. Це не жарт. Його опубліковано на сайті Кабміну. Вінниччина займає 12 місце.

Як зазначають на урядовому порталі, всі регіони оцінювалися за п'ятибальною шкалою по 7 показникам. Ці показники були розділені по двох напрямах: виконання доручень уряду і виконання доручень прем'єр-міністра.

Зокрема здійснювався моніторинг виконання таких рішень Кабміну, як дотримання режиму в'їзду-виїзду з областей; ситуація із забезпеченням обсервації; ситуація в лікарнях по виплатах зарплат; соціальний захист під час карантину.

Також здійснювався моніторинг виконання таких рішень, як відповідність рішень місцевих комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з рішенням Державної комісії і регіональних комісій ТЕБ та НС; організація і проведення дезінфекційних заходів в регіонах; забезпечення ПЛР-тестування населення на коронавірус.

Максимальна оцінка, яку могла отримати область, в загальному становила 35 балів. У Вінницькій – 21 бал.

В результаті в п'ятірку кращих областей увійшли: Луганська - 31 бал, Хмельницька - 27 балів, Харківська - 25 балів, Дніпропетровська - 25 балів і Київська - 25 балів.

П'ятірку найгірших в свою чергу склали: Чернігівська - 15 балів, Волинська - 15 балів, Тернопільська - 15 балів, Запорізька - 14 балів і Львівська - 13 балів.

Олег Верлан

17 червня, 2020