Кремінну на Луганщині захопили. Бої за місто тривали три доби

Новини Вінниці / Кремінну на Луганщині захопили. Бої за місто тривали три доби

Бої за місто Кремінна Луганської області, яка була остаточно захоплена окупантами 18 квітня, тривали три доби. Росія стягнула велику кількість бронетехніки для атаки на місто, щоб досягти успіху, про який можна повідомили у Москву.

«Повністю захоплена. Там тільки декілька підрозділів утримують рубежі для забезпечення перегрупування військ. Сили в них були значні: скажімо так, на один із підрозділів, який не більше взводу, виходили до 43 броньованих об’єктів: танки, БТРи, МТЛБ. Частина була знищена, але не вся», - повідомив деталі голова Кремінської військової адміністрації Олександр Дунець.

За його словами, загалом атаки тривали впродовж трьох днів. Зараз там тривають важкі бої на околицях.

«Знаю, що росіяни розстрілюють усі автомобілі, які бачать. Є інформація, що розстріляли автомобіль, яким люди намагалися евакуюватися. Інформація надійшла від чоловіка, який був поранений. Зараз йому допомогти ніхто не може. Він на трасі в районі кордону двох областей (Луганської та Донецької – ред.)», - пояснив очільник громади.

Зазначимо, що про захоплення Кремінної вранці 18 квітня повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Наступ військ РФ, за його словами, «повільно, але вже почався», у Кремінській громаді залишились від 3,5 до 4,5 тисяч людей. Евакуація неможлива через вуличні бої.

Місто Кремінна – райцентр у північно-західній частині Луганської області, відомий своїми рекреаційними можливостями. Раніше там діяло багато дитячих таборів відпочинку, центр для підготовки олімпійських та паралімпійських спортсменів. На початку 2019-го населення міста становило майже 19 тисяч людей. Підполковник Олександр Дунець приступив до виконання обов'язків начальника Кремінської міської військової адміністрації на початку квітня 2022 року.

Олег Верлан

18 квітня, 2022