Крим перетворюється на театр бойових дій: вибухи щоночі змусять росіян відводити війська на півострів

Новини Вінниці / Крим перетворюється на театр бойових дій: вибухи щоночі змусять росіян відводити війська на півострів

Минулої ночі сигнал повітряної тривоги «охопив» увесь анексований Крим. Так звану бавовну почули у Севастополі та розташованій неподалік Алупці.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров увечері повідомив, що біля Алупки «в морі, від берега на відстані 2-3 кілометри 6-7 спалахів і пізніше «бавовна».

Знову відчули ознаки бойових дій жителі Севастополя. У місті лунали вибухи. Як повідомив «глава» міста Михайло Развожаєв, це нібито працювала система протиповітряної оборони. Він навіть звернувся з проханням не викладати відео з роботою систем протиповітряної оборони.

Майже щодоби на півострові відчувають близькість фронту, як у більшості підконтрольних Україні регіонів чи на Донбасі або півдні.  

Після атак ЗСУ на військову інфраструктуру у Криму росіяни розглядають можливість посилення безпеки на півострові, для чого їм доведеться відволікти частину своїх сил від лінії фронту.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, Росія використовувала всі типи сил безпеки, включаючи Росгвардію. При цьому тривала нездатність зупинити атаки на Крим може спричинити невдоволення у російському суспільстві. У ISW уточнюють:

«Один російський блогер розкритикував війська РФ за те, що вони не використали більше засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) після першої атаки безпілотника 31 липня», - зазначають аналітики.

Також експерти фіксують зростання стурбованості російського суспільства ефективністю заходів безпеки в Криму, про яку свідчать пробки, які спостерігаються на виїзді з окупованого півострова.

Нагадаємо, ФСБ підставила Путіна з війною проти України, а тепер поширює фейки про вибухи?

Олег Верлан

21 серпня, 2022