Куди експортується вінницька продукція? На митниці розказали, як виробники завойовують Європу

Новини Вінниці / Куди експортується вінницька продукція? На митниці розказали, як виробники завойовують Європу

Протягом травня Вінницька митниця видала майже 500 сертифікатів EUR.1 на товари, що експортуються до країн Європейського Союзу. З початку року митники видали 2273 сертифікатів, що на 748 більше, ніж у січні-травні минулого року. Зважаючи на статистику, у ГУ ДФС у Вінницькій області наголошують на позитивних тенденціях щодо зростання експортних операцій вінницьких підприємств.

Протягом травня Вінницька митниця видала майже 500 сертифікатів EUR.1 на товари, що експортуються до країн  Європейського Союзу. З початку року митники видали 2273 сертифікатів, що на 748 більше, ніж у січні-травні минулого року. Зважаючи на статистику, у ГУ ДФС у Вінницькій області наголошують на позитивних тенденціях щодо зростання експортних операцій вінницьких підприємств.

Як зазначають у прес-службі Головного управління, найбільше сертифікатів було оформлено до Польщі, Німеччини, Австрії та Нідерландів. Серед інших країн-партнерів - Литва, Румунія та Чеська Республіка. Минулого місяця до них додалися Італія та Швеція. Як і в попередні періоди, найбільше вінницькі виробники експортували заморожені тушки та частини курчати, жир тваринного походження, свіжі яблука, соєву олію та макуху.

Загалом, з 2014 року митниця видала вже 13 108 сертифікатів EUR.1. Статус уповноваженого (схваленого) експортера присвоєно 12 суб’єктам зовнішньої економічної діяльності області.

Олеся Рудницька

21 червня, 2019