Квітники у патріотичних кольорах. У Вінниці почали прикрашати Майдан Небесної Сотні та Замкову гору

Новини Вінниці / Квітники у патріотичних кольорах. У Вінниці почали прикрашати Майдан Небесної Сотні та Замкову гору

Понад три тисячі бегоній, тагетисів та агератумів у кольорах українського стягу та народної вишивки висадили працівники КП «Вінницязеленбуд» на клумбах Майдану Небесної Сотні та Замкової гори.

«На Майдані Небесної Сотні ми вирішили оформити клумбу у вигляді вишиванки. Там висадили 1100 альтернатер та бегоній різних кольорів - білі, рожеві та червоні», - розповіла заступниця директора з агротехнічних питань «Вінницязеленбуду» Тетяна Прибиш.

За її словами, ці квіти не потребують додаткового догляду - вони адаптовані до наших кліматичних умов.

«Звісно, потрібно вчасно їх поливати, прополювати. Вони повинні квітнути аж до вересня», - пояснює Тетяна Прибиш.

Окрім того, сьогодні ведуть підготовчі роботи перед висадкою квітів і на Замковій горі. Там планують висадити квіти синього та жовтого кольорів.

«Вже закінчуємо знімати дернину, робимо розбивку ґрунту і почнемо висаджувати квіти. Загальна кількість квітів перевищує 2500», - додає Тетяна Прибиш.

Фахівці підприємства формують дизайн для кожного квітника. Втім, у «Вінницязеленбуді» зізнаються, що цьогоріч відмовилися від запланованого та оформили клумби в місті у патріотичній тематиці.

«Дизайн був дещо змінений у зв'язку зі страшними подіями в Україні. Через війну вирішили не витрачати кошти на закупівлю квітів, все зробили власними силами, - розповідає Т.Прибиш. - Ми збирали ще восени насіння, потім його засіяли, чекали, щоб проросло. А ось такі квіти, як бегонію та альтернатеру розмножували вегетативним способом. Таким чином отримали необхідну кількість квітів».

Найближчим часом працівники підприємства планують висадити квіти поблизу Будинку офіцерів та на Майдані Незалежності.

Олеся Рудницька

14 травня, 2022