«Лікар»-аферист ошукав літню вінничанку за старою схемою «по ДТП»

Новини Вінниці / «Лікар»-аферист ошукав літню вінничанку за старою схемою «по ДТП»

Вінницька поліція розшукала шахрая, який за схемою «Ваша донька потрапила в ДТП» ошукав 82-річну містянку на понад 300 тисяч гривень. Зловмисник, Який представився лікарем, телефонував жертві на мобільник.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 5 серпня оперативники спільно з працівниками Управління карного розшуку встановили та розшукали 34–річного жителя Донецької області, який ошукав пенсіонерку. Зловмисник працював за популярною телефонною схемою «Ваша родичка потрапила в ДТП». На «лікування» своєї доньки незнайомцю пенсіонерка віддала 3100 доларів, 4700 євро та 24000 гривень.

Коли все з’ясувалось, 82–річна жителька м. Вінниці звернулась до поліції. Вона розповіла, що на її мобільний телефон надійшов дзвінок від невідомого абонента. Чоловік представився лікарем й повідомив, що її донька потрапила в ДТП й потрібні кошти на лікування. В подальшому до неї прийшов незнайомець, якому жінка віддала гроші.

Проаналізувавши деталі злочину, за допомогою камер відеоспостереження поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився житель Донецької області. Чоловік раніше в поле зору поліції потрапляв за вчинення аналогічного злочину.

Його оперативники розшукали на території іншої області.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство). Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Макс Мельник

7 серпня, 2022