Люди переходили дорогу по «зебрі»: у ДТП на Вінниччині травмовано п’ятеро пішоходів, серед яких двоє дітей

Новини Вінниці / Люди переходили дорогу по «зебрі»: у ДТП на Вінниччині травмовано п’ятеро пішоходів, серед яких двоє дітей

Протягом 17 березня у Вінниці та неподалік міста сталась низка аварій. У чотирьох ДТП постраждали п’ятеро людей, зокрема двоє дітей.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 43-річний водій автомобіля Daewoo близько 7.30 на вулиці С. Зулінського в обласному центрі по нерегульованому пішохідному переходу збив двох чоловіків 28 та 35 років. Травмованих вінничан госпіталізували до лікарні.

На вулиці Київській під колеса легковика Nissan, яким керував 29-річний вінничанин, потрапив 8-ріний хлопчик. Дитина разом з мамою переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Наразі школяр перебуває у лікарні. Маму оглянули лікарі та відпустили додому.

У селі Якушинці Вінницького району близько 19 години на нерегульованому пішохідному переході, мікроавтобус RENAULT завдав травми 80-річному вінничанину. Пенсіонера госпіталізовано до лікарні.

Цього ж дня у Калинівці під колеса автомобіля Nissan потрапила 13-річна місцева жителька. Вона теж переходила дорогу по пішохідному переході. За кермом кросовера перебував 57-річний калинівчанин. 

Транспортні засоби поміщені на арешт майданчик. У водіїв відібрано зразки крові.

За цими фактами слідчі розслідують провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

За таке правопорушення передбачено до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Макс Мельник

19 березня, 2023