Лише три із понад сотні затверджених сьогодні Кабміном "пріоритетних для держави інвестпроектів" стосуються Вінниччини

Новини Вінниці / Лише три із понад сотні затверджених сьогодні Кабміном "пріоритетних для держави інвестпроектів" стосуються Вінниччини

Сьогодні, 18 листопада, Кабмін на своєму засіданні затвердив перелік "пріоритетних для держави інвестиційних проектів на 2020-2023 роки". Текс документу у соцмережі опублікував нардеп Олексій Гончаренко. Якщо не враховувати такі загальнонаціональні програми, як наприклад, сільські відділення та логістична мережа "Укрпошти", то Вінниччини безпосередньо стосуються лише три проекти.

Сьогодні, 18 листопада, Кабмін на своєму засіданні затвердив перелік "пріоритетних для держави інвестиційних проектів на 2020-2023 роки". Текст документу у соцмережі опублікував нардеп Олексій Гончаренко. Якщо не враховувати такі загальнонаціональні програми, як наприклад, сільські відділення та логістична мережа "Укрпошти", то Вінниччини безпосередньо стосуються лише три проєкти.  

Так, йдеться про будівництво повітряної лінії електропередачі 330 кВ від Дністровської ГАЕС до ПС 750 кВ "Вінницька". Стосується проєкт Вінницької та Чернівецької областей. Розраховують урядовці на кредитні кошти та власні кошти НЕК "Укренерго". За інформацією "Укренерго", на даний час уже розроблена проєктно-кошторисна документація стадії «ТЕО», вона пройшла експертизу. Триває процес затвердження ТЕО. Проєктом Інвестиційної програми на 2021 рік передбачено 6 553,00 тис грн за рахунок тарифу для фінансування робіт з розробки проєктно-кошторисної документації стадії «Проект».

Серед десятка аеропортів України, які включені до "пріоритетних" - реконструкція міжнародного аеропорту "Вінниця". У постанові йдеться про залучення коштів державного та місцевого бюджетів і грошей інвесторів.

Вінницький залізничний вокзал потрапив до шести в Україні, що включені до пілотних проєктів концесії. Передбачається, що залучатимуться кошти інвестора. Цей проєкт також увійшов до пріоритетних на найближчі три роки.

Загалом у переліку 103 проекти.  

Сергій Маламура

18 листопада, 2020