Майже втричі: саме на стільки МОЗ планує підвищити тариф на виклик "швидкої"

Новини Вінниці / Майже втричі: саме на стільки МОЗ планує підвищити тариф на виклик "швидкої"

Міністерство охорони здоров’я планує підвищити тариф на виклик бригади екстреної медичної допомоги у наступному році зі 164 до 412 гривень. За словами міністра, дане підвищення тарифу дозволить, зокрема, збільшити зарплати медичним працівникам. За розрахунками МОЗ, заробітна плата лікаря має складати близько 21-22 тисяч гривень, водія "швидкої" – не менше 12 тисяч гривень.

Міністерство охорони здоров’я планує підвищити тариф на виклик бригади екстреної медичної допомоги у наступному році зі 164 до 412 гривень. За словами міністра М.Степанова, дане підвищення дозволить, зокрема, збільшити зарплати медичним працівникам. За розрахунками МОЗ, заробітна плата лікаря має складати близько 21-22 тисяч гривень, водія "швидкої" – не менше 12 тисяч гривень.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на щоденному брифінгу.

За словами очільника МОЗ, нині тариф на надання екстреної медичної допомоги вираховується, виходячи із розрахунку 164 гривні на ту кількість населення, яка мешкає у регіоні. Ці кошти йдуть на заробітні плати, пальне для машин "швидкої", лікарські засоби та медвироби.

"Цей тариф має бути сучасним і адекватним, який би в повному обсязі забезпечував карети й працівників "швидкої" всім необхідним, щоб вони могли надати медичну допомогу", – наголосив Степанов.

Зараз ми бачимо велику проблему в кадровому забезпеченні у деяких областях. Люди просто звільняються з цієї роботи – це стосується і фельдшерів, і лікарів", – зауважив міністр.

Як нагадав Степанов, чинний тариф запровадили з липня 2020 року. Раніше він складав 116 гривень. Минуле підвищення дозволило залучити додаткові 1,26 мільярда гривень по всій країні.

Ірина Заіковата

16 вересня, 2020