Маріуполь – це люди. Сергій Моргунов завітав на різдвяну зустріч в центр “ЯМаріуполь”

Новини Вінниці / Маріуполь – це люди. Сергій Моргунов завітав на різдвяну зустріч в центр “ЯМаріуполь”

Сьогодні, 27 грудня, очільника Вінницької територіальної громади Сергія Моргунова та заступницю міського голови Галину Якубович запросили на різдвяну зустріч в центрі “ЯМаріуполь”. Вихідці з окупованого ворогом міста пригостили чаєм, заспівали колядок та подякували Вінницькому міському голові за турботу та привітність, з якою їх прийняла Вінниця.

“У Вінниці нас зустріли досить гостинно та привітно, - розповідає переселенка з Маріуполя Ірина Чеберко. – В мене навіть в школі доньку запитали: “як до тебе звертатися дитино, як тебе мама називає, Марійка, я тебе теж так називатиму?”. Це дуже приємно, знаєте, за таке ставлення діти віддячують гарними оцінками, наприклад, Машуня в мене за успішністю перша в класі та третя в школі”.

Як вважає керівник центру “ЯМаріуполь” у Вінниці Олена Швидка, діти часто адаптуються до нових умов швидше за дорослих.

“Взагалі, мене наші діти вражають, вони ще не так давно сиділи по підвалах, а тепер встигають усюди, – зазначає Олена Швидка. – В такі моменти мене бере гордість за них та за їх батьків”.

За її словами, багато маріупольців до останнього не хотіли вірити в найгірше.

“Ми всі не поспішали кудись їхати, – каже вона. – Особисто я сиділа на роботі до останнього, хоча в банках уже стояли великі черги за готівкою, а сусіди радили їхати чим швидше”.

“На жаль, росіняи вкрали у вас місто, по великому рахунку, вкрали у вас життя. Але Маріуполь – це ще й люди. Тому, ми хотіли, щоб у вас був куточок, де ви зможете збиратися та спілкуватися між собою”, – зауважив Сергій Моргунов. – Віримо, що прийде час, і все буде звільнено, а ваше місто - відбудовано!”.

За його словами, зараз важливо, щоб усі і надалі залишалися згуртованими, адже саме в єдності наша сила та запорука Перемоги.

Олеся Рудницька

27 грудня, 2022