Масована атака «Кинджалами»: у Києві та Харкові відомо про загиблих і постраждалих

Новини Вінниці / Масована атака «Кинджалами»: у Києві та Харкові відомо про загиблих і постраждалих

Вранці 2 січня російські загарбники завдали масованих ударів по Києву, Харкову та Кропивницькому. За попередніми даними окупанти використовували аеробалістичні ракети «Кинджал». Наразі відомо про загиблу жінку у Харкові і понад 40 травмованих.

Попередньо, 16 стратегічних бомбардувальників Ту-95 МС запустили десятки ракет, на додачу до крилатих ракет росіяни запускали ракети Х-47М2 «Кинджал».

«41 постраждалий внаслідок ранкового удару окупантів по Харкову», - розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Крім того, за його словами, одна жінка загинула, її дані встановлюються.

«Попередньо ворог завдавав ударів по Харкову «Кинджалами», - зазначив мер Харкова Ігор Терехов.

Наразі кількість постраждалих та загиблих уточнюється.

«Маємо інформацію, яка потребує уточнення, про 41 пораненого. Також є інформація про загиблих - їхня кількість уточнюється», - зазначив мер міста.

За інформацією від мера Києва Віталія Кличка, в Подільському районі через атаку сталися пожежі в декількох місцях. Є влучання на територію обʼєкта цивільної інфраструктури. Також пошкоджено газову трубу.

У Святошинському є влучання в будівлю соціальної інфраструктури. Також у Печерському - влучання в дах багатоповерхівки. В Оболонському районі - палає складське приміщення. В Деснянському є загоряння в будівлі супермаркету. У Соломʼянському районі відомо про 16 постраждалих в одному з будинків. Девʼятьох із них госпіталізували, одному надали допомогу на місці.

«Постраждали на разі 20 людей. 19 із них медики госпіталізували. У будівлі загоряння та сильне задимлення. Всі служби працюють на місці», − написав Кличко.

Київська міська адміністрація повідомила, що у Подільському районі Києва спостерігається сильне задимлення через пожежі, спричинені ракетною атакою.

P.S. У Києві у катері швидкої померла постраждала від вибухів жінка. кількість травмованих досягла 27.

Олег Верлан

2 січня, 2024