Медики, кінологи, сапери та рятувальники проводять навчання з цивільного захисту у вінницьких школах

Новини Вінниці / Медики, кінологи, сапери та рятувальники проводять навчання з цивільного захисту у вінницьких школах

Медичний персонал, кінологи, сапери та рятувальники спільно з учнями шкіл та вихованцями дитячих садків проводять тренування, щоб відпрацювати дії у надзвичайних ситуаціях.

Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради, Оксана Яценко, підкреслила важливість таких заходів для формування у дітей необхідних навичок та знань щодо поведінки у надзвичайних ситуаціях. Вона зазначила, що такі навчання будуть проведені у всіх ліцеях, гімназіях та дитячих садках, проте у різних форматах.

Наприклад, один із ліцеїв обрав тактику "вигаданого замінювання", коли всі безпекові дії були максимально реалістичними, але загроза була імітованою. Директорка цього навчального закладу, Наталія Сидоренко, наголосила на тому, що лише на практиці діти краще засвоюють матеріал та алгоритми дій у надзвичайних ситуаціях.

Учні, слідуючи правилам безпеки, евакуювали приміщення після оголошення про замінування та вирушили під супроводом вчителів у безпечне місце. Пізніше, на територію школи прибули кінологи зі службовими собаками для пошуку імітованої "вибухівки".

Учні також отримали можливість навчитися надавати першу домедичну допомогу та ознайомитися з обладнанням, яке використовується рятувальниками. Ці практичні навчання допомагають учням зрозуміти, як правильно діяти в надзвичайних ситуаціях та надавати допомогу потерпілим.

Представниця Державної служби з надзвичайних ситуацій області, Оксана Урбанська, підкреслила важливість знань дітей про правила безпеки та вміння правильно реагувати в разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

«Діти мають знати, як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів, загрози життю, як пройти в укриття», – зазначає речниця ДСНС області Оксана Урбанська.

 

Новини Вінниці / Медики, кінологи, сапери та рятувальники проводять навчання з цивільного захисту у вінницьких школахНовини Вінниці / Медики, кінологи, сапери та рятувальники проводять навчання з цивільного захисту у вінницьких школахНовини Вінниці / Медики, кінологи, сапери та рятувальники проводять навчання з цивільного захисту у вінницьких школахНовини Вінниці / Медики, кінологи, сапери та рятувальники проводять навчання з цивільного захисту у вінницьких школахНовини Вінниці / Медики, кінологи, сапери та рятувальники проводять навчання з цивільного захисту у вінницьких школахНовини Вінниці / Медики, кінологи, сапери та рятувальники проводять навчання з цивільного захисту у вінницьких школахНовини Вінниці / Медики, кінологи, сапери та рятувальники проводять навчання з цивільного захисту у вінницьких школах
Михайло Білик

15 квітня, 2024