Міхомайдан під Коцюбинським: місцеві прихильники Саакашвілі не поладнали з тими, хто "проти Путіна"

Новини Вінниці / Міхомайдан під Коцюбинським: місцеві прихильники Саакашвілі не поладнали з тими, хто "проти Путіна"

Приблизно 400 вінничан зібралися 18 лютого опівдні біля пам’ятника «сонцелюбу», щоб виказати протест діям президента Петра Порошенка та дорікнути йому невиконаною обіцянкою завершити війну на Донбасі. Паралельний пікет тих, хто жадав «відставки Путніа», чомусь обурив прихильників «Руху нових сил».

Приблизно 400 вінничан зібралися 18 лютого опівдні біля пам’ятника «сонцелюбу», щоб виказати протест діям президента Петра Порошенка та дорікнути йому невиконаною обіцянкою завершити війну на Донбасі. Паралельний пікет тих, хто жадав «відставки Путніа», чомусь обурив прихильників «Руху нових сил». Чи не обурив? Але порозуміння вони не знайшли.

Відверто кажучи, у Вінниці давно сформувалася монополія на «майдани». Певні кола збираються лише на тому, який вважають «своїм». Мабуть через те, щоб не пересікатися з іншими активістами, напередодні юні прихильники РНС роздавали містянам флаєри з запрошенням прийти у неділю на «площу Коцюбинського». Хоча такої на мапі обласного центра немає, але мова йшла про майданчик біля пам’ятника Михайлу Коцюбинському. «Рухівці» його вже «позначили».

На акцію до тих, хто вірить у М. Саакашвілі, завітали молоді вінничани й атовці з антіпутінськими  плакатами. Між різними групами містян навіть зав’язалися суперечки. Як наслідок, банер «Відставка Путіна. Мир на Донбасі» було пошкоджено. А коли почався мітинг, на якому лунали звинувачення у бік президента Порошенка, ті, хто вимагав імпічменту, намагалися всіляко відтіснити «антіпутінців» від камер.

Ініціатори мітингу казали про відставку президента, критикували владу, а потім колоною пройшлися по проспекту Коцюбинського, Центральному мосту та вулиці Соборній. Більше жодних ексцесів не було. 

Що у підсумку? У мережі почали знову звинувачувати РСН у «відпрацюванні грошей» та створенні «картинки» для ворожої преси, ласої до будь-яких подібних акцій. Звісно, більшість вінничан, яка вийшла до пам’ятника Коцюбинському хоче змін життя на краще, вірить, що інший політик здатний на реформи, але у «сухому залишку» спогади про пікет прихильників Саакашвілі залишаються іншими.