Міністр культури Ткаченко не ініціюватиме зміни до мовного закону

Новини Вінниці / Міністр культури Ткаченко не ініціюватиме зміни до мовного закону

Новопризначений міністр культури Олександр Ткаченко не збирається ініціювати зміни до мовного закону. Однак, лише зараз...

Новопризначений міністр культури Олександр Ткаченко не збирається ініціювати зміни до мовного закону. Однак, лише зараз...

Як повідомив Ткаченко під час ефіру програми "Зворотній відлік" на Суспільному:

"Я наразі вважаю, що термінових змін не потрібно робити, але таке обговорення з науковцями варто провести і вже за результатами цього обговорення робити якісь висновки".

Ткаченко наголосив, що напередодні карантину було ініційовано "національні круглі столи" для обговорення соціативних питань, зокрема мовного закону серед науковців, а не політиків.

Він також додав, що коли приймався закон, він був "базовий та стосувався багатьох сфер", утім широкого обговорення питання не відбулося.

Нагадаємо, що на зміну Володимиру Бородянському на посаду міністра культури та інформаційної політики, прийшов ексгендиректор іншого холдингу - «1+1 Media» та нардеп від «Слуги народу» - Олександр Ткаченко. За його кандидатуру проголосували 263 депутати (проти - 55, утримались - 44).

Своє призначення Ткаченко прокоментував у мережі Facebook так:

Ірина Заіковата

9 червня, 2020