Міністр освіти Шкарлет пояснив, чому приїхав до Вінниці

Новини Вінниці / Міністр освіти Шкарлет пояснив, чому приїхав до Вінниці

Сьогодні, 14 грудня міністр освіти і науки Сергій Шкарлет з робочим візитом відвідав Вінниці. Під час наради очільник міністерства обговорив освітянський процес під час воєнного стану. Як зазначив сайт МОН, керівник схвально оцінив ситуацію у регіоні.

«Вінниччина показує високий рівень забезпечення сталості освітнього процесу, облаштування закладів освіти захисними спорудами та створення класів безпеки», – зазначив Сергій Шкарлет під час наради з начальником Вінницької ОВА Сергієм Борзовим, міським головою Сергієм Моргуновим та представниками ДСНС, Нацполіції і департаменту гуманітарної політики Вінницької ОВА.

У цьому навчальному році в області функціонує 637 закладів загальної середньої освіти, де навчаються 167,7 тис. учнів. Також створено 83 опорні заклади з 126 філіями. 

Кількість дітей, які перебувають за кордоном, зменшилася вдвічі від початку навчального року.

«Одразу ж скажу: я не з інспекційною поїздкою. На Вінниччині дійсно є що подивитися і чому повчитися. Ваш досвід потрібно розповсюдити на інші області. Розумію, скільки було докладено зусиль у формування укриттів, якщо в області ця цифра досягає 80%, а в цілому по Україні - 70%. Окремо дякую за Пункти незламності - це допомога державі. Іде зима», – сказав міністр. 

Крім того, 62,3% дитячих садків забезпечено захисними спорудами. На облаштування укриттів у закладах дошкільної та загальної середньої освіти витрачено понад 190,3 млн грн з місцевих бюджетів. Облаштування укриттів у закладах професійної (професійно-технічної), передвищої та вищої освіти майже стовідсоткове.

Сергій Шкарлет наголосив, що такі результати – це фаховість і відповідальність обласної і місцевої влади, засновників закладів освіти, освітян і батьків, а також усіх небайдужих. 

До речі, у Вінницькій області працевлаштовано 175 внутрішньо переміщених учителів. Налагоджено процес залучення до навчання дітей з-поміж ВПО (понад 5 тис.) та учнів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

У всіх закладах області запроваджено заходи з підготовки котельних господарств до опалювального сезону 2022/23. Продовжується процес забезпечення вугіллям, дровами та іншими видами палива. У зв’язку з руйнуваннями енергетичної інфраструктури України, заклади освіти забезпечують генераторами. Уже придбано 334 пристрої.

Олеся Рудницька

14 грудня, 2022