Мобільник «на халяву»: на Вінниччині чоловік вирішив підставити поштарів, відмовившись розрахуватись за посилку, з якої викрав телефон

Новини Вінниці / Мобільник «на халяву»: на Вінниччині чоловік вирішив підставити поштарів, відмовившись розрахуватись за посилку, з якої викрав телефон

У м. Бар Жмеринського району 16 березня поліцейські затримали підозрюваного у викраденні товару у місцевому відділенні зв’язку. Зловмисник вирішив провернути аферу. На пошті він отримав посилку з мобільником. Оглянувши її, чоловік повернув коробку та сказав, що не буде забирати. І пішов. Однак, телефон він непомітно залишив собі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, про інцидент правоохоронцям стало відомо близько 18.00. Працівники місцевої пошти розповіли про те, що під час огляду посилки чоловік викрав з неї мобільний телефон вартістю 3400 гривень. Коробку із зарядним пристроєм та чохлом до телефону зловмисник повернув та сказав, що відмовляється від отримання посилки. Коли працівники пошти помітили відсутність товару, чоловік почав втікати.

Впродовж години зловмисника було затримано неподалік від місця вчинення злочину. Ним виявився 34-річний раніше судимий вінничанин. Речові докази вилучено.

Підозрюваний затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 КК України (грабіж). За таке правопорушення зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Макс Мельник

17 березня, 2023