Молебень за єдність з РФ в УПЦ МП запланували на 16 лютого, коли спецслужби вважають ймовірним напад російських військових

Новини Вінниці / Молебень за єдність з РФ в УПЦ МП запланували на 16 лютого, коли спецслужби вважають ймовірним напад російських військових

Коли весь світ затамував подих в очікуванні чергової хвилі загострення військової агресії Росії проти України, священники та віряни Української православної церкви (Московського патріархату) запланували молебень у Маріїнському сквері Києва. Формальним приводом для заходу є нібито супротив «примусовій вакцинації».

Проте, як пише «Голос», справжня мета інша «священники і віряни УПЦ МП будуть молитися за Росію та нового «помазаника Божого» – царя Путіна. Видання, посилаючись на власні джерела, вказує, що для цього у Київ автобусами звозять масовку із з усієї України, зокрема з Почаєва «5-ту колону» поведе відомий русофіл – священник Олександр Марценюк».

У публікації автор припускає, що під час вказаної акції представники та агенти російських спецслужб можуть вчинити провокації, щоб у подальшому заявити про «гоніння» православних та виправдати агресію проти України через буцімто напад «злобних бандерівців-націоналістів».

Наразі офіційна інформація щодо збору вірян на сайтах Вінницької, Могилів-Подільської та Тульчинської єпархій УПЦ МП відсутня. А митрополит Вінницький Варсонофій нещодавно відвідав ВНАУ, де зустрівся з педколективом та студентами. Більш того, духовенство на Вінниччині займає лояльну позицію щодо антивакцинальної компанії – публічно не підтримує та не критикує.

Щодо дати, то, зауважимо, згідно з інформацією Spiegel, яку цитує «Українська правда», американські спецслужба ЦРУ і військові повідомили федеральний уряд та інші держави НАТО про наявні побоювання, що напад може статися вже у найближчу середу. Сполучені Штати надали багато деталей про секретні плани. Були описані шляхи вторгнення РФ і подробиці про завдання окремих російських підрозділів. Як можливу дату початку вторгнення було зазначено 16 лютого 2022 року.

Також нагадаємо, священник Московського патріархату з Почаєва Олександр Марценюк раніше очолював акції протесту під стінами Верховної Ради. Тоді духовенство та віряни Московського патріархату «молились» проти біометричних паспортів (id-карток), диджиталізації, вакцинації від ковіду та закликали до об’єднання України з Росією.

Макс Мельник

15 лютого, 2022