Музей Вінниці презентував чотири варіанти облаштування двору у садибі Боруха Львовича

Новини Вінниці / Музей Вінниці презентував чотири варіанти облаштування двору у садибі Боруха Львовича

У садибі вінницького промисловця початку ХХ сторіччя Боруха Львовича розташовано музей Вінниці. Оскільки приміщення будинку замале для розміщення усіх експозицій, музейники замислились над облаштування двору. Наразі вони запропонували для суспільного обговорення чотири варіанти розвитку території подвір’я.

На території садиби Львовича розташовані гаражі та господарські споруди (площа понад 1300 м²), які належать АТ «Укртелеком». Де-факто вони перебувають у аварійному стані, але для музейних цілей можуть бути реконструйовані або перебудовані. Тому музейники врахували це у своїх планах при розробці концепції.

Сама концепція пропонує чотири варіанти облаштування музейного простору у дворі садиби Львовича. Перший варіант передбачає облаштування амфітеатру між реконструйованими будівлями гаражів.

Детальніше із 3D моделлю першого варіанту можна ознайомитись за посиланням: http://bit.ly/3hPJ2WM.

У другому варіанті пропонується облаштування камерного простору на даху однієї з ревіталізованих будівель. Основний публічний простір розігрується у глибині двору та задіює ділянку вздовж паркану. У такій формі він стає більш камерним.

3D модель другого варіанту за посиланням: http://bit.ly/3TOEOM9.

Третій варіант пропонує облаштування підземного поверху під додатковими музейними спорудами у дворі. Це значно збільшує площу та спрощує транзит через територію Музею. 3D модель третього варіанту: http://bit.ly/3Aozl8d.

Четвертий варіант є дуже подібним до першого, але тут до амфітеатру ще додаються підземні поверхи. Подібно до третього варіанту, завдяки підземному рівню досягаються цікавіші просторові конфігурації для експонування. Не виключена також можливість експлуатованого даху над адміністративним блоком.

3D модель четвертого варіанту: http://bit.ly/3EiVbLz

3D модель четвертого варіанту з оточенням: http://bit.ly/3XcCvWr

Детальніше ознайомитись з концепцією можна за посиланням: http://bit.ly/3hSc1tb.

Звісно, облаштування двору потребує коштів. Тому ніхто під час війни фінансувати роботи не буде. Лише потім – після перемоги.

Олеся Рудницька

18 листопада, 2022