Минулого року у Вінниці відремонтували 33 трамваї та 45 тролейбусів, а «Tram 2000» вийдуть на маршрути у липні

Новини Вінниці / Минулого року у Вінниці відремонтували 33 трамваї та 45 тролейбусів, а «Tram 2000» вийдуть на маршрути у липні

За минулий рік працівники КЛ «Вінницька транспортна компанія» здійснили капітальний та середній ремонт 33 трамвайних вагонів та 45 тролейбусів.

Про це під час на сесії Вінницької міської ради 26 травня заявив директор департаменту транспорту й міської мобільності Андрій Сорокін.

Попри війну, у Вінниці продовжили здійснювати заходи з оновлення та модернізації громадського транспорту. Так КП «Вінницька транспортна компанія» закупило 20 вживаних тролейбусів «Solaris Trollino 12», які замінили частину застарілих тролейбусів радянського виробництва ЗіУ-9, що забезпечило економію електроенергії, а також зменшило поточні витрати на технічне обслуговування і ремонт рухомого складу.

Також на базі тролейбусного депо було зібрано тролейбус «VinLine», який відрізняється від попередніх версій більшою енергоощадливістю, стійкішим до корозії корпусом, вдосконаленою системою вентиляції й опалення та покращеним інтер’єром салону.

Окрім того, минулого року здійснювали організаційно-технічні заходи з підготовки до прийому швейцарських трамваїв у Вінниці. Зокрема забезпечили стажування фахівців КП «Вінницька транспортна компанія» в Цюрихській транспортній компанії. Обладнали спеціальний майданчик на території трамвайного депо. Виготовили траверси для розвантаження трамваїв. Наразі Вінниця уже прийняла 16 трамвайних вагонів «Tram 2000».

За словами Андрія Сорокіна, наразі одним із пріоритетних завдань є оновлення рухомого складу.

«У кінці минулого року, коли ворог обстрілював критичну інфраструктуру України, ми всі переконались, що для повноцінного функціонування в таких умовах місту потрібен сучасний та енергоощадний громадський транспорт, – зазначив він. – Тому ми й надалі продовжуємо працювати над оновленням громадського транспорту. Починаючи з липня, на маршрути міста вже мають виїхати перші швейцарські вагони».