Минулого року вінницька футбольна «зірка» Циганков вивіз за кордон космічну суму готівкою

Новини Вінниці / Минулого року вінницька футбольна «зірка» Циганков вивіз за кордон космічну суму готівкою

У новоспеченого вінгера іспанської «Жирони» вінничанина Віктора Циганкова з'явилися неприємності, які довелося вирішувати через суд. Наразі українська Феміда немає претензій до футболіста.

Як повідомляють спортивні видання, у Єдиному державному реєстрі судових рішень з'явилася постанова Першотравневого районного суду міста Чернівці від 14 лютого 2023 року, фігурантом якої є гравець збірної України та вихованець вінницького футболу, який у цьому році підписав контракт із середнячком Ла Ліги.

У тексті йдеться про те, що 1 квітня 2022 року футболіст вивіз за межі митної території України через пункт пропуску Порубне – Сірет Чернівецької митниці валютні цінності, а саме 500 тисяч доларів США та 115 тисяч євро.

У працівників митниці виникли сумніви, що всі документи оформлені правильно, тож гравця запідозрили у порушенні митних правил та склали відповідний протокол. Однак адвокат запевнив, що походження коштів законне, адже з 2018 по 2022 рік гравець «Динамо» і збірної України отримував заробітну плату. У судове засідання захисник надав довідку, згідно з якою, офіційна зарплата гравця за 2020 рік склала 325,5 тисяч доларів США, а за 2021 рік – 36,645 млн гривень. По офіційному курсу це становило більше 1,1 мільйона євро.

Таким чином, суд встановив, що складу правопорушення в діях футболіста немає, тож справу закрили.

Прізвище гравця у судовому рішенні приховане. Tribuna.com зазначає, що це був Віктор Циганков, адже у січні 2023-го він перебрався з «Динамо» до «Жирони».

Макс Мельник

22 лютого, 2023