Митрополит Симеон освятив храм у скиту Вінницького Благовіщенського жіночого монастиря ПЦУ

Новини Вінниці / Митрополит Симеон освятив храм у скиту Вінницького Благовіщенського жіночого монастиря ПЦУ

У селі Мізяківська Слобідка Хмельницького району 4 серпня, в день пам’яті святої рівноапостольної Марії Магдалини, престольне свято відзначив скит вінницького Благовіщенського жіночого монастиря. Відбулося й освячення скитського храму на честь святої Марії Магдалини, яке звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Про це повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Владиці співслужили вісім священників з Вінниці та Хмільницького благочиння на чолі із благочинним протоієреєм Георгієм, а також секретар єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко. Під час освячення у храмі молилися настоятельниця Благовіщенського монастиря ігуменя Єліконида (Воєвода) з сестрами, місцеві парафіяни обителі та паломники.

Після урочистого освячення митрополит Симеон звершив Божественну літургію у новоосвяченому храмі. Під час Літургії Архієрей прочитав молитви за Українське військо і перемогу України у війні з російським агресором. Також була проголошена заупокійна єктенія за загиблих захисників нашої держави.

Молитовне свято завершилося молебнем до рівноапостольної Марії Магдалини, який був звершений перед іконою з часточкою її святих мощей. Митрополит Симеон привітав з першим престольним святом та освяченням храму ігуменю Єлікониду та сестер і висловив подяку фундаторам, благодійникам та усім, хто потрудився і зробив можливим побудову храму, його оздоблення, впорядкування прилеглої території та нинішнє освячення.

Митрополит Симеон побажав, щоби з Божою допомогою у монастирському скиту розвивалося чернече життя і щоби люди, які будуть приходити з молитвою у цей новоосвячений монастирський храм, завжди отримували тут духовну поміч і розраду.

Нагадаємо, раніше суд став на сторону Московського патріархату в суперечці за будівлю жіночого монастиря у Вінниці.

Макс Мельник

5 серпня, 2022