На 15-х порушників склали адмінпротоколи за спалювання сухої рослинності

Новини Вінниці / На 15-х порушників склали адмінпротоколи за спалювання сухої рослинності

У Вінниці тривають рейди з виявлення випадків спалювання відходів рослинного походження.

Одним з останніх випадків стало порушення, виявлене в одному з районів міста. Порушник зізнався, що хотів прибрати свій город. За це діяння його притягнули до адміністративної відповідальності.

«З 12 березня по 30 квітня щоденно заступають вісім робочих груп з протидії спалювання сухої рослинності. Сьогодні під час патрулювання надійшов виклик зі скаргою, на місці виявили правопорушення. Зі слів чоловіка, він хотів прибрати город таким чином. Правопорушника притягнули до адміністративної відповідальності. Вкотре нагадуємо, що спалювати суху рослинність суворо заборонено - це шкодить здоров'ю людей та довкіллю», – розповів начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур.

Нагадуємо, що спалювання сухої рослинності суворо заборонено, оскільки це шкодить здоров'ю людей та довкіллю. Згідно з законодавством, сума штрафу для громадян становить від 340 до 1 360 гривень, а для суб’єктів господарювання – від 850 до 1 700 гривень.

У разі виявлення фактів спалювання рослинності просять повідомляти до Ситуаційного центру за номером телефону: 067-410-21-01 або до Цілодобової варти за номером: 15-60.