На двох «тилових» російських аеродромах пролунали вибухи: постраждали бомбардувальники

Новини Вінниці / На двох «тилових» російських аеродромах пролунали вибухи: постраждали бомбардувальники

Ранком 5 грудня «бавовну» спостерігали у «тилових» регіонах Росії на стратегічних військових об’єктах. Одразу на двох. Наразі відомо, що через атаку дроном у Саратовській області суттєво пошкоджено два літака стратегічної авіації, які завдавали ракетних ударів по Україні.

Як повідомляють російські видання Baza та "РИА Новости", на злітно-посадковій смузі аеродрому у Саратовській області упав безпілотник. За попередніми даними, внаслідок «атаки дрона» постраждали дві особи, а також пошкоджені два літаки.

Telegram-каналу ASTRA вказує, що інцидент стався на авіабазі «Енгельс-1».

«Внаслідок пошкодження отримали два бомбардувальники-ракетоносці Ту-95. Двоє військовослужбовців зазнали поранень, їх госпіталізовано», - йдеться у повідомленні.

Також вранці вибух пролунав на аеродромі Дягілєво під Рязанню. За даними російських ЗМІ, загорівся та вибухнув бензовоз. Внаслідок чого нібито загинули троє осіб, ще шестеро отримали поранення. Щодо іншої техніки, наразі інформація відсутня.

Радник Офісу президента Олексій Арестович підтвердив інциденти на російських аеродромах.

«Вдало покурив обслуговуючий персонал одразу двох російських авіабаз: Дягілєво та Енгельс, де базуються стратегічні бомбардувальники, які завдають ударів по Україні... Поворотно-бойове куріння - стабільна гарантія краху путінського режиму», - зазначив він у своєму Facebook.

Олег Верлан

5 грудня, 2022