На форумі «Інвестуй у Вінниччину» у Козятині підписано меморандум про співпрацю між обласною владою та «Укрзалізницею»

Новини Вінниці / На форумі «Інвестуй у Вінниччину» у Козятині підписано меморандум про співпрацю між обласною владою та «Укрзалізницею»

В рамках форуму Вінницької облради «Інвестуй у Вінниччину», який 21 липня відбувся у Козятині, підписали тристоронній меморандум щодо співпраці між обласною радою, облдержадміністрацією та АТ «Укрзалізниця». Документ передбачає встановлення партнерських відносин та координації зусиль приязного оточення для життя територіальних громад Вінницької області.

В рамках форуму Вінницької облради «Інвестуй у Вінниччину», який 21 липня відбувся у Козятині, підписали тристоронній меморандум щодо співпраці між обласною радою, облдержадміністрацією та АТ «Укрзалізниця». Документ передбачає встановлення партнерських відносин та координації зусиль приязного оточення для життя територіальних громад Вінницької області.

«Будемо спільно покращувати економічний та інвестиційний потенціал регіону. Наша мета, аби Вінницька область стала сильним регіоном сильних громад. Щоб кожен житель Вінниччини знав і відчував, що він - важливий!», – зазначив на заході очільник обласної ради Вячеслав Соколовий, додавши, що «облрада готова бути надійним партнером та модератором в усіх економічно значимих для регіону інвестиційних процесах», адже пріоритетом є «однакові правила гри та рівні стартові можливості для всіх громад».

«Нам потрібні високотехнологічні підприємства, популяризація інноваційних підходів. Це необхідно для ефективного розвитку екосистеми в регіоні, а ще й нові робочі місця. Вінничани повинні мати роботу тут – вдома», – прокоментував подію голова ОДА Сергій Борзов.  

Форум передбачав діалог та виступи на кілька панелях, зокрема спікери достатньо багато уваги приділили закордонним інвестиціям у громади.

Заступник голови облради Дмитро Чаленко, як модератор діалогу зазначив, що «в умовах децентралізації одним із  головних питань системного розвитку територіальних  громад є інтенсифікація економічних процесів шляхом створення нових робочих місць,  індустріалізації та впровадження інноваційних технологій».

«Саме тому створення ефективного діалогу з потенційними і існуючими інвесторами є важливим елементом  розвитку громад на сталій основі. У Вінницькій області є багато прикладів успішно реалізованих інвестиційних проєктів, які вже понад десятиріччя випускають конкурентну продукцію з доданою вартістю, займаються реінвестиціями і експортують свої вироби до десятків країн світу», - вказав Д.Чаленко.

Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярцінські зауважив, що для інвестування, у тому числі з-за кордону, необхідні сприятливі умови, «щоб бізнес не розмовляв сам з собою», натякаючи на численні державні «перепони».

Практично усі спікери наголошували на тому, що індустріалізація є драйвером економічного зростання, і кожна територіальна громада має прагнути перетворитися на «інвестиційний магніт». Більш того, під час розробки дорожніх карт треба враховувати необхідність створення інвестиційних парків за досвідом розвинутих країн.

Новини Вінниці / На форумі «Інвестуй у Вінниччину» у Козятині підписано меморандум про співпрацю між обласною владою та «Укрзалізницею» Новини Вінниці / На форумі «Інвестуй у Вінниччину» у Козятині підписано меморандум про співпрацю між обласною владою та «Укрзалізницею» Новини Вінниці / На форумі «Інвестуй у Вінниччину» у Козятині підписано меморандум про співпрацю між обласною владою та «Укрзалізницею» Новини Вінниці / На форумі «Інвестуй у Вінниччину» у Козятині підписано меморандум про співпрацю між обласною владою та «Укрзалізницею» Новини Вінниці / На форумі «Інвестуй у Вінниччину» у Козятині підписано меморандум про співпрацю між обласною владою та «Укрзалізницею»
Олег Верлан

21 липня, 2021