На порозі «червоної» зони: на Вінниччині рівень госпіталізації майже удвічі перевищує норму

Новини Вінниці / На порозі «червоної» зони: на Вінниччині рівень госпіталізації майже удвічі перевищує норму

У МОЗ наразі не розширяють «червону» зони за рівнем епідситуації. Проте ситуація з коронавірусом на Вінниччині занадто близька до неї. У Facebook вінничани навіть дещо жартома цікавляться, чи не пов'язаний візит міністра охорони здоров’я Максима Степанова з тим, аби він на місці вирішив, чи залишати область у «помаранчевій» зоні.  

У МОЗ наразі не розширюють «червону» карантинну зону. Проте ситуація з коронавірусом на Вінниччині занадто близька до неї. У Facebook вінничани навіть дещо жартома цікавляться, чи не пов'язаний візит міністра охорони здоров’я Максима Степанова з тим, аби він на місці вирішив, чи залишати область у «помаранчевій» зоні.  

Нагадаємо, як і раніше, в «червоній» зоні залишаються три області – Житомирська, Івано-Франківська та Чернівецька. Ще дев'ять - у «помаранчевій». Це Вінницька, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська та Тернопільська області.

При цьому наголошується, що в більшості регіонів триває зростання госпіталізацій. Найгірше справи йдуть в Івано-Франківській області (140,5 госпіталізацій на 100 тисяч населення при нормі 60), Вінницькій (103,4), Чернівецькій (93,7), Закарпатській (90,8), Житомирській (79,2) і Миколаївській (65,7) областях.

Додамо до цього це постійні антирекорди за новими випадками на Вінниччині. Тому ризик «почервоніти» занадто високий. Ймовірно за результатами візиту міністра прийматиметься рішення щодо подальшої долі регіону.

Олеся Рудницька

4 березня, 2021