На релокованих підприємствах Вінниці працює 260 фахівців

Новини Вінниці / На релокованих підприємствах Вінниці працює 260 фахівців

У Вінниці наразі відновили роботу 24 з 27 релокованих компаній, які переїхали з гарячих точок. Переважно разом зі своїм підприємством переїжджає менеджмент та інженерно-технічний персонал. Решту потрібних спеціалістів шукають на місці. Нині влаштовано 260 фахівців.

Про це у соцмережах написав міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

«Кожен робітник в тилу – це як солдат на фронті. Ми маємо виграти економічну війну, тому важливо допомагати бізнесу облаштовуватись на новому місці. Люди мають отримувати дохід, а громада – надходження до бюджету», - підкреслив очільник міста.

Найбільше підприємств Вінниця прийняла з Маріуполя. Також до міста переїхали з Харкова, Києва, Мелітополя, Херсона, Дніпра, Донеччини, Луганщини. 27-ме за рахунком – з міста Сєвєродонецьк, де не припиняються обстріли та ведуться запеклі бої з окупантами.

«Релокований бізнес переважно спеціалізується на машинобудуванні, логістичній діяльності та торгівлі. Продовжуємо обробляти заявки від потенційних партнерів. Наразі ще п’ять підприємств розглядають Вінницю для перенесення своїх потужностей. Пропонуємо майданчики та приміщення, допомагаємо з перереєстрацією», - зазначив С.Моргунов.