На військовому арсеналі знову лунають вибухи, чи є біля Калинівки радіація?

Новини Вінниці / На військовому арсеналі знову лунають вибухи, чи є біля Калинівки радіація?

Вже кілька тижнів на території військової частини А1119, яка обслуговує калинівський арсенал, де у вересні минулого року сталися вибухи, підривають пошкоджені боєприпаси, що не підлягають транспортуванню. Однак з понеділка серед мешканців навколишніх до складів сіл – паніка, адже почалася поширюватися інформація про "радіацію", яка начебто вдвічі перевищує норму.

Вже кілька тижнів на території військової частини А1119, яка обслуговує калинівський арсенал, де у вересні минулого року сталися вибухи, підривають пошкоджені боєприпаси, що не підлягають транспортуванню. Однак з понеділка серед мешканців навколишніх до складів сіл – паніка, адже  почалася  поширюватися інформація про "радіацію", яка начебто вдвічі перевищує норму.

Калинівські посадовці запевняють, що небезпеки хімічного зараження через підрив боєприпасів немає. Жителям навколишніх сил  нічого не загрожує.

"Інформація не відповідає дійсності. Я особисто, наприклад , був у Павлівці - сьогодні  та вчора. Адже ми робимо капітальний ремонт у місцевому будинку культури, хочемо до 8 березня зробити там свято. Люди знають , що у день підривають боєприпаси, місцеві депутати обійшли жителів сіл та попередили їх про це.  Нічого радіаційного не зривалося, тим більше , я запевняю, що на складах радіаційного не має", - зазначив голова Калинівської районної ради  Василь Поліщук.


Більше того, аби знизити напругу серед жителів протягом двох днів фахівці додатково моніторили радіаційний фон. Висновок перевишень норми немає.

Катерина Горбатюк