На Вінниччині через розтрату грошей винесено вирок колишній керівниці відділення «Укрпошти»

Новини Вінниці / На Вінниччині через розтрату грошей винесено вирок колишній керівниці відділення «Укрпошти»

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області визнав обґрунтованими доводи прокурора та визнав винуватою керівницю одного з відділень державного підприємства через розтрату коштів.

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Жінку обвинувачували у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України (розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

У липні 2021 року повідомлялось, що керівниця відділення «Укрпошти» у Калинівському районі з травня 2020 року до березня 2021 року, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратила кошти з каси відділення, які були їй ввірені, чим завдала Вінницькій дирекції АТ «Укрпошта» матеріальної шкоди.

У суді прокурором доведено, що обвинувачена шляхом службового підроблення офіційних документів, розтратила кошти з каси підприємства в сумі майже 118 тисяч гривень.

Суд визнав жінку винуватою у скоєнні інкримінованих корупційних кримінальних правопорушень та призначив покарання у виді 2 років обмеження волі з позбавленням права обіймати на підприємствах, в установах чи організаціях посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки.