На Вінниччині четверо депутатів ініціюють сесію облади – потрібні гроші на бороьбу з Covid-19

Новини Вінниці / На Вінниччині четверо депутатів ініціюють сесію облади – потрібні гроші на бороьбу з Covid-19

Депутати ініціюють проведення позачергової сесії Вінницької обласної ради. У Вінницькій області потрібні гроші на боротьбу з Covid-19.

Депутати ініціюють проведення позачергової сесії Вінницької обласної ради. У Вінницькій області потрібні гроші на боротьбу з коронавірусом.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної ради.

Сьогодні, 2 квітня, відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, в якому, зокрема, взяли участь голови постійних комісій з питань бюджету, фінансів та обласних програм Геннадій Мазур, з питань законності, боротьби з корупцією, люстрації, регламенту та депутатської діяльності Андрій Вигонюк, з питань свободи слова, інформаційного простору та реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації Тетяна Редько та голова лічильної комісії облради Валерій Скрипченко.

Саме вони ініціювали проведення позачергової сесії облради.

В ході засідання виступила Людмила Грабович, вона проінформувала депутатів, що у Вінницькій області визначено 10 лікарень для госпіталізації хворих: Вінницька центральна районна клінічна лікарня, Жмеринська центральна районна лікарня, Калинівська центральна районна лікарня, Могилів-Подільська окружна лікарня інтенсивного лікування, Вінницька міська клінічна лікарня №1, Тростянецька центральна районна лікарня, Шаргородська центральна районна лікарня, Хмільницька центральна районна лікарня, Вінницька обласна клінічна дитяча інфекційна лікарня та Козятинська центральна районна лікарня.

Зазначимо, що ці лікарні були визначені ще на початку карантину.

Людмила Грабович також повідомила, що у двох вінницьких медичних закладах, в яких виявили коронавірус, триває епідрозслідування по механізму інфікування персоналу пологового будинку №2 м. Вінниці та обласного онкодиспансеру.

«Головна» лікарка області також зазначила, проводиться моніторинг наявності лікарських засобів та засобів індивідуального захисту в медичних закладах області.

«За оперативними даними лікувальні установи регіону усіх рівнів продовжують отримувати індивідуальні засоби захисту для медиків, – зазначила Людмила Грабович. – З трьома розподілами медичних масок, пульсоксиметрів, інфузоматів, дихальних апаратів, апаратів ШВЛ, тестів, респіраторів, захисних костюмів та іншого необхідного обладнання ви можете ознайомитись на сайті Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації».

Участь у засіданні постійної комісії взяли також головні лікарі обласних комунальних закладів. Медики повідомили про загальний стан забезпечення індивідуальних захисних засобів медичних працівників. Також озвучили основні потреби медичних закладів.

«За результатами розгляду та враховуючи гостру необхідність у спрямуванні фінансових ресурсів на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної інфекції СОVID-19, члени постійної комісії звернулись до голови облдержадміністрації про термінове внесення проєкту рішення «Про внесення змін до рішення 41 сесії обласної Ради 7 скликання від 17 грудня 2019 року № 885 «Про обласний бюджет на 2020 рік» на розгляд сесії обласної Ради», - йдеться в інформації.

Марина Карабай

2 квітня, 2020