На Вінниччині до суду передали справу рома, який у трудовому рабстві 4 роки тримав людину

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду передали справу рома, який у трудовому рабстві 4 роки тримав людину

До суду передано обвинувальний акт стосовно 51-річного жителя Гайсинського району, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми). Зловмисник майже 4 роки утримував у трудовому рабстві людину, яка опинилась у складних життєвих обставинах.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, досудовим розслідуванням установлено, що 52-річний житель Волинської області, який опинився у складних життєвих обставинах, став жертвою трудового рабства представника ромської меншини.

З’ясовано, що упродовж 2018–22 років потерпілий, проти його волі, утримувався на території господарства зловмисника та виконував різноманітну роботу. За свою працю грошей не отримував, на нього постійно психологічно тиснули, фізично знущалися та забрали документи. За цей час чоловік декілька разів намагався втекти, але його знаходили, повертали назад і в якості покарання жорстокого били.

Влітку минулого року, після тривалих знущань, чоловікові вдалося вирватися з полону, дістатися до правоохоронців на блок-посту та попросити про допомогу.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

Макс Мельник

3 лютого, 2023