На Вінниччині до суду скерували справу священика УПЦ МП, який хрестом намагався побити «опонента» з ПЦУ

Новини Вінниці / На Вінниччині до суду скерували справу священика УПЦ МП, який хрестом намагався побити «опонента» з ПЦУ

Покарання для священика УПЦ МП, який влітку під час похованні загиблого бійця вчинив бійку та намагався довести свою позицію махаючи хрестом, має визначити суд. Наразі йому інкримінують нанесення легких тілесних ушкоджень. Якщо вину буде доведено, служителя церкви можуть оштрафувати.

Нагадаємо, у селі Яланець Томашпільської громади 22 липня під час прощання із загиблим бійцем Олександром Зінівим священик УПЦ МП намагався хрестом побити «опонента» з ПЦУ. Воїн служив радіотелефоністом самохідно-артилерійської батареї та загинув біля Миколаєва.

Після суспільного резонансу у поліції розпочали розслідування бійки священиків під час поховання військового.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, як встановило слідство, 72-річний обвинувачений спровокував словесний конфлікт зі священнослужителем іншої конфесії та завдав йому тілесних ушкоджень.

«Після проведення всіх необхідних процесуальних дій матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом скеровані до суду. Дії обвинуваченого підпадають під ознаки злочину передбаченого ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання – штраф до 850 гривень або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року», - зазначають у поліції.