На Вінниччині екологи перевірили АЗС і знайшли нелегальне будівництво

Новини Вінниці / На Вінниччині екологи перевірили АЗС і знайшли нелегальне будівництво

За дорученням прем’єр-міністра України №10033/1/1-21 від 11.03.2021 р. щодо протидії нелегального обігу пального, Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області  в рамках здійснення держнагляду (контрою) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства, перевірено 20 суб’єктів господарювання  (43 об’єкти), що здійснюють діяльність пов’язану із  роздрібною торгівлею пальним.

За дорученням прем’єр-міністра України №10033/1/1-21 від 11.03.2021 р. щодо протидії нелегальному обігу пального, Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області  в рамках здійснення держнагляду (контрою) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства, перевірено 20 суб’єктів господарювання  (43 об’єкти), що здійснюють діяльність пов’язану із  роздрібною торгівлею пальним.

Про це повідомляють у ДЕІ у Вінницькій області.

«Під час проведення заходів у восьми суб’єктів господарювання із перевірених виявлено факт здійснення діяльності, пов’язаної із викидами забруднюючих речовин за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Також три суб’єкти господарювання здійснювали забір води за допомогою технічних засобів за  відсутності дозволу на спеціальне водокористування», - йдеться у повідомленні.                                                                                     

За результатами проведених перевірок суб’єктам господарювання видано приписи щодо усунення виявлених порушень, 18 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на загальну суму 7 123 грн. 

Крім того, під час перевірки одного із суб’єктів господарювання виявлено факт нового будівництва обладнання, що призначено для зберігання палива чи продуктів їх переробки. Такий об’єкт підлягає оцінці впливу на довкілля. Проте будувати його почали без відповідного висновку. Тому його можна вважати нелегальним.

Відносно посадової особи складено протокол за ч.1 ст. 164 КУпАП,  який направлено на розгляд до судових органів. Санкція даної статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 17-34 тис. грн.