На Вінниччині громада отримала у власність гідротехнічну споруду вартістю понад 57 млн грн

Новини Вінниці / На Вінниччині громада отримала у власність гідротехнічну споруду вартістю понад 57 млн грн

У Вінницькій області продовжується активна робота з відновлення та використання "нічийних" об'єктів, які потенційно можуть бути корисними для громад.

Один із таких випадків відбувся на території Вендичанської територіальної громади, де гідротехнічна споруда вартістю понад 57 млн грн перейшла у власність громади завдяки рішенню суду за позовом прокуратури.

За інформацією пресслужби прокуратури у Вінницькій області, Мурованокуриловецьким районним судом було прийнято рішення про передачу безхазяйного нерухомого майна - гідротехнічної споруди у комунальну власність Вендичанської територіальної громади. З 2017 року дана споруда, що складається з мостів, каналів, дамб тощо, вартістю понад 57 млн грн, числилася як безхазяйне нерухоме майно. Протягом цього періоду органи місцевого самоврядування не здійснювали заходів щодо її передачі у комунальну власність.

Прокуратура області зазначила, що бездіяльність у розв'язанні цього питання могла призвести до негативних наслідків для водного об'єкта, на якому знаходилася гідротехнічна споруда. У цьому році органи прокуратури Вінниччини подали 8 позовів щодо гідротехнічних споруд на території області загальною площею 34,5 тис. м² вартістю 418 млн грн.

 

Михайло Білик

2 квітня, 2024