На Вінниччині Ірина Луценко повідомила, що завдяки ініційованій президентом Порошенком децентралізації для українських лікарень буде закуплено 27 ангеографів

Новини Вінниці / На Вінниччині Ірина Луценко повідомила, що завдяки ініційованій президентом Порошенком децентралізації для українських лікарень буде закуплено 27 ангеографів

Вінниччину з робочою поїздкою відвідала народний депутат і представник президента у Раді Ірина Луценко від БПП,. Спілкуючись із подолянами у Шаргороді вона зазначила, що завдяки тому, що в Україні почала розвиватися економіка, вдалося запровадити нові соціальні програми, запроваджено монетизацію субсидій, батькам при народженні дітей видають «бебі-бокси». А ще почали будуватися якісні дороги.

Вінниччину з робочою поїздкою відвідала народний депутат і представник президента у Раді Ірина Луценко від БПП,.  Спілкуючись із подолянами у Шаргороді вона зазначила, що завдяки тому, що в Україні почала розвиватися економіка, вдалося запровадити нові соціальні програми, запроваджено монетизацію субсидій, батькам при народженні дітей видають «бебі-бокси». А ще почали будуватися якісні дороги.

«У 2018 році було відремонтовано 3800 кілометрів центральних доріг з 25 тисяч. На 2019 рік уже передбачені кошти на ще 5800, це я говорю про державний бюджет. Роботи дуже багато, але  головне, що ми почали працювати та розвивати своє», - каже Ірина Луценко.

За словами представника президента у Раді, цього року додатково виділено 1,5 мільярда на програму «доступні ліки», ще 2 млрд гривень на екстрену медицину для придбання «швидких». Ірина Луценко зазначила, що додатково будуть виділені кошти на закупівлю ангеографів.

«У 2018 році було закуплено 20 апаратів, а в 2019 році буде докуплено ще 27 ангеографів. Це те обладнання, яке дозволяє зменшити смертність від серцево-судинних захворювань – інсультів і інфарктів», - додала Ірина Луценко.

Депутатка наголосила, що для того, щоб бути самостійними та не «зійти» із шляху в напрямку європейської демократії із «своєю мовою, церквою та армією» необхідно обов’язково взяти участь у виборах президента, при цьому зробити правильний та відповідальний вибір 31 березня. Необхідно оцінити, що було зроблено за останні нелегкі для України роки.

«Коли в 2014 році президентом обрали Петра Олексійовича, в бюджеті було 108 тисяч гривень на все - пенсії, зарплати, міліцію, армію, озброєння. Головнокомандувач розумів, що країна мусить мати свою армію, тому і поставив задачу - відновити армію. За рахунок чого? Нас», - зізнається І. Луценко.

Народна депутатка відзначила, що саме перебуваючи у регіонах помітно результати реформи децентралізації - відремонтовані садочки, школи, лікарні, освітленні вулиці доводять її економічну та політичну ефективність.

«Петро Порошенко в свій час заявив, що в Україні не має периферії, а є 26 регіонів. Всі області рівні і незалежно від того, де живуть люди – в селі, селищі, місті чи обласному центрі, діти мають навчатися за єдиними освітніми стандартами в однакових умовах. Адміністративні послуги і медицина мають бути доступними та якісними для всіх однаково», - зазначила І. Луценко.

Зміни почали відбуватись у 2014 році. Нині можна казати про певні результати програми і ефективність президента Порошенка.

«Починаючи з 2017 року з’явилися кошти, які почали працювати на громади. За 2017-2018 роки по Україні черги до дитячих садочків скоротилися вдвоє. Почали відкриватися нові групи і дитячі садочки. Це маленький приклад, який показує, що кошти є не тільки в районі, а й в ОТГ і селах», - додала Ірина Луценко.

Олеся Рудницька

28 березня, 2019