На Вінниччині із заповідника-розплідника у дику природу випустили фазанів та ланей

Новини Вінниці / На Вінниччині із заповідника-розплідника у дику природу випустили фазанів та ланей

Декілька сотень фазанів та близько десятка ланей були випущені у дику природу лісівниками «Гайсинського лісогоспу». Цьогорічна акція "свободи" пройшла в рамках Всеукраїнської акції асоціації мисливців «Мисливці довкіллю».

Кілька сотень фазанів та близько десятка ланей були випущені у дику природу лісівниками «Гайсинського лісогоспу», що на Вінниччині. Цьогорічна акція "свободи" пройшла в рамках Всеукраїнської акції асоціації мисливців «Мисливці довкіллю».

Як розповів "Суспільному" ловний лісничий підприємства Сергій Руденко, птахи з'явилися на світ у фазанарії. Створили його у "Гайсинському лісгоспі" у 2017 році. Тоді придбали 35 птахів. Сьогодні їх тут близько тисячі.

Фазани - птахи полохливі, довго звикають до людей, каже єгер Михайло Толочко. Тому доглядають їх одні і ті ж працівники. Наразі у вольєрі закритого типу знаходиться 36 кліток. У кожній по 6-7 птахів.

Що стосується ланей, то вони живуть в умовах дикої природи, але захищені парканом від мисливців і браконьєрів. Втім і тут, аби побачити тварин, їх треба пошукати або привабити смаколиками, каже єгер.

Ірина Заіковата

17 вересня, 2020