На Вінниччині мають компенсувати власнику суму на відновлення зруйнованого через вибух на арсеналі під Калинівкою будинку

Новини Вінниці / На Вінниччині мають компенсувати власнику суму на відновлення зруйнованого через вибух на арсеналі під Калинівкою будинку

Сьогодні, 2 травня, Вінницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу відповідача та залишив без змін рішення Калинівського районного суду, якою з військової частини стягнуто понад мільйон гривень матеріальної шкоди. У таку суму оцінили вартість будівельно-відновлювальних робіт будинку, зруйнованого вибухами на калинівському арсеналі 2017 року.

Як повідомляє пресслужба суду, представник військової частини під час апеляційного розгляду наполягав на скасуванні рішення суду першої інстанції та ухваленні нового, яким у задоволенні позову відмовити. Аргументував: суд неповно з’ясував обставини справи, а доказів, що шкоду заподіяли саме вибухи, немає. Позивач натомість доводив протилежне і просив залишити в силі рішення районного суду.

Як значиться в матеріалах справи, вибухами боєприпасів пошкодило будинок у Мізяківській Слобідці тодішнього Калинівського району: вибило вікна, веранда відділилася від хати, сам будинок розколовся. Нині він – не придатний для проживання.

У позові, з яким позивач звертався до суду першої інстанції, йшлося про стягнення з відповідача трохи більше мільйона 200 тисяч гривень. Районний суд задовольнив його частково. Таке рішення і підтвердив Вінницький апеляційний суд.

Зазначимо, у 2017 році вибухи на арсеналі призвели до руйнування десятків будинків у села Павлівка та інших. Більшості постраждалих тоді компенсували витрати чи відремонтували житло. Двом сім’ям купили нові домівки. Причину вибухів так і не встановлено.