На Вінниччині майже силоміць змушував правоохоронців взяти гроші п’яний водій, якого зупинили на сільській дорозі

Новини Вінниці / На Вінниччині майже силоміць змушував правоохоронців взяти гроші п’яний водій, якого зупинили на сільській дорозі

Подалі від великих міст та завантажених магістралей деякі водії дозволяють собі «розслабитися», адже вірять у безкарність. Так, 10 червня між селами Уланів та Пагурці Хмільницького району працівники поліції зупинили автомобіль за порушення Правил дорожнього руху. Під час спілкування з водім з’ясувалось, що той «хильнув зайвого». Аби ніхто не складав адмінпротокол, п’яний кермувальник вирішив відкупитися 5 тисячами гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, правоохоронці неодноразово попереджали 36-річного нетверезого водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але це його не зупинило. Порушник продовжував наполягати на своєму. Для документування злочину поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

Розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), що передбачає до 4 років позбавлення волі.

Крім цього, на водія поліцейські склали адмінматеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

Макс Мельник

11 червня, 2022