На Вінниччині на честь 30-річчя недобудови селяни влаштували перфоменс: бажають мати нову школу (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / На Вінниччині на честь 30-річчя недобудови селяни влаштували перфоменс: бажають мати нову школу (ФОТО, ВІДЕО)

Залучившись силою інтернету та Соцмереж жителі Погребищенського району намагаються привернути увагу до вирішення проблеми з недобудом нової школи. Селяни, аби врятувати сільську школу, вирішили влаштували перфоменс, а ролик виклали в ютуб.

Залучившись силою інтернету та соцмереж жителі Погребищенського району Вінниччини намагаються привернути увагу до вирішення проблеми з недобудом нової школи. Селяни, аби врятувати проєкт сільської школи, вирішили влаштували перфоменс, а ролик виклали в ютуб. Такий підхід саме для завершення будівництва учбового закладу на Вінниччині використовується вперше.

Як повідомили організатори даного перформенсу, у селі Гопчиця, що Вінниччині, вже 30 років не можуть добудувати навчальний заклад. Аби привернути до себе увагу, селяни перетворили недобудову на сучасну арт-галерею де на стінах  – малюнки та підручники, на стелі та підлозі – чудернацькі арт-об’єкти. Навіть шкільний дзвоник використали як елемент інсталяції, в імпровізованих класах діти навчалися, а там, де має бути спортзал, на щебені грали в футбол.

Як зазначає Роман Прилуцький, сільський голова Гопчиці, аби добудувати цю школу необхідно 73 мільйони гривень, адже в одному приміщенні повинні бути і школа, і дитячий садок. Будівля велика, тому можна було б проводити також гурткові заняття, перенести сюди бібліотеку… Та таких грошей немає ані в сільському, ані в районному бюджетах.

Петро Шафранський, заступник голови Погребищенського районної державної адміністрації каже, що буде звертатися в черговий раз до всіх –  і до Кабінету міністрів, в першу чергу. До речі, школа – майже готова. Зробити лишилось тільки внутрішні роботи. Фактично, в класи вже можна пускати дітей. Необхідно провести лише світло та каналізацію. І тоді  селяни готові самотужки робити ремонт у кабінетах.

Наразі діти продовжують навчатися у старій та аварійній школі. Там немає внутрішнього туалету, та, взагалі, вона затісна для півтори сотні учнів.  

Новини Вінниці / На Вінниччині на честь 30-річчя недобудови селяни влаштували перфоменс: бажають мати нову школу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині на честь 30-річчя недобудови селяни влаштували перфоменс: бажають мати нову школу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині на честь 30-річчя недобудови селяни влаштували перфоменс: бажають мати нову школу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині на честь 30-річчя недобудови селяни влаштували перфоменс: бажають мати нову школу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині на честь 30-річчя недобудови селяни влаштували перфоменс: бажають мати нову школу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині на честь 30-річчя недобудови селяни влаштували перфоменс: бажають мати нову школу (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині на честь 30-річчя недобудови селяни влаштували перфоменс: бажають мати нову школу (ФОТО, ВІДЕО)
Ірина Заіковата

17 вересня, 2019