На Вінниччині намагалися спалити величезний Тризуб, але вогонь зупинився біля краю символу

Новини Вінниці / На Вінниччині намагалися спалити величезний Тризуб, але вогонь зупинився біля краю символу

В одному із населених пунктів Ямпільської громади Вінниччини нещодавно спробували спалити суху траву на околиці села саме у тому місці, де минулого року на галявині створили величезних Тризуб. Вогонь дійшов лише до лівого кута Національного символу. Можливо, через містичні обставини зупинився…

Наслідки спроби підпалу з висоти відзняв місцевий мешканець Андрій Федик.

«Ніби наш край не на передньому краї фронту. І не сказати, щоб сильно така вже російськомовна (громада – ред.). Але і тут є зрадники та колаборанти, які, вочевидь, чекають на прихід ворога.

А кому ще міг би заважати наш Тризуб, той, що на схилі Обочі? Ще за пару днів до початку війни, хтось намагався його спалити. Ну, як спалити, швидше спалити суху траву на схилі, на якому той Тризуб зроблено, щоб його вже не було видно. Комусь Тризуб сильно дошкуляє», – написав у Facebook Андрій Федик 22 березня.

Чоловік не жартує, і впевнений, що «це вже не просто хулігани, які нещодавно понівечили смітники та сидіння на оглядових майданчиках».

«Це люди, які знищували Герб України. Не треба пояснювати що це значить», - зазначив він, закликаючи сусідів бути «пильними та обережними». - Уважно слідкуймо за всіма оточуючими людьми та підозрілими діями. Це наша реальність, нажаль»...

За іронією  трава догоріла до самого Тризуба і пожежа на ньому зупинилася.

«Як же то символічно. Щиро вірю, що наш Тризуб зупинить і нищівний вогонь звірячого вторгнення окупантів. Але ми все відновимо, поправимо та будемо доглядати», - додав А.Федик.

Макс Мельник

23 березня, 2022