На Вінниччині орендаря ставків звинувачують у відсутності води в криницях (ВІДЕО)

Новини Вінниці / На Вінниччині орендаря ставків звинувачують у відсутності води в криницях (ВІДЕО)

Протягом місяця частина села в Оратівському районі, що на Вінниччині, місцеві жителі залишились без питної води. Люди звинувачують місцевого орендаря, який нібито спустив ставки, аби виловити рибу на продаж.

Протягом місяця частина села в Оратівському районі, що на Вінниччині, залишаються без питної води. Люди звинувачують у цьому місцевого орендаря, який нібито спустив ставки, аби виловити рибу на продаж.

Як повідомили у "Суспільному", без питної води залишились жителі частини села Животівка Оратівського району. Нині місцева водойма схожа більше на болото, де ще можна знайти мертву рибу.

За словами директорки місцевої школи Таїсії Довгань, у майже порожній криниці за добу набирається максимум бідон води. Її ледь вистачає для приготування обіду учням, для решти потреб воду привозять із місцевої ферми.

За словами представниці обласного агентства водних ресурсів Ірини Кононової, право спускати воду у ставу орендар мав. Однак, у селі минулого тижня, все ж таки, скликали засідання комісії із надзвичайних ситуацій. На ньому вирішили розірвати договорів оренди з підприємцем.

Нині місцеві пенсіонери змушені ходити щонайменше тричі на день по воду за два кілометри від села, адже щодня на хатні потреби використовують близько п'яти відер води.

Наступного року, за словами голови села, планують побудувати водогін. А поки жителям Животівки не лишається нічого, як копати поруч з існуючими криницями нові - глибші.