На Вінниччині освятили новий храм ПЦУ

Новини Вінниці / На Вінниччині освятили новий храм ПЦУ

У день свята Собору Архістратига Божого Михаїла та всіх небесних Сил, 8 листопада, митрополит Вінницький і Барський Симеон, з благословення і на прохання архієпископа Вінницького і Тульчинського Михаїла, освятив новозбудований храм на честь Всіх святих у м. Бар Жмеринського району на Вінниччині.

Як повідомляє пресслужба єпархії, у освяченому храмі ррхієрей звершив Божественну літургію у співслужінні кліриків Вінницько-Тульчинської та Вінницько-Барської єпархій.

Під час Літургії підносилась молитва за Україну і перемогу українського війська. Також молитовні прохання прозвучали за тезоіменитих архієпископа Вінницького і Тульчинського Михаїла, Екзарха Вселенського Патріарха в Україні єпископа Команського Михаїла, митрополита Рівненського і Острозького Іларіона, а також священників і мирян, які цього дня святкували день свого тезоіменитства.

Після закінчення Літургії відбувся хресний хід навколо храму та був відправлений молебень до святого Архістратига Михаїла.

«Митрополит Симеон звернувся з проповіддю до духовенства і вірян. На завершення урочистостей Архієрей привітав настоятеля храму протоієрея Віталія Назаровця і парафіян з освяченням храму та від імені архієпископа Вінницького і Тульчинського Михаїла вручив благословенні грамоти фундаторам, будівничим і благодійникам храму Всіх святих Землі Української у м. Бар», - йдеться у повідомленні.

Олеся Рудницька

9 листопада, 2023