На Вінниччині переселенка отруїлась грибами. У Держпродспоживслужбі прогнозують зростання таких випадків попри заборону на прогулянки лісом

Новини Вінниці / На Вінниччині переселенка отруїлась грибами. У Держпродспоживслужбі прогнозують зростання таких випадків попри заборону на прогулянки лісом

У Вінницькій області вперше у цьому році зареєстровано випадок отруєння грибами. У Калинівській громаді занедужала переселенка.

«У зв’язку із воєнним станом, на території області тимчасово проживає значна кількість переміщених осіб з населених пунктів південних та східних областей України, де лісові насадження займають незначну територію або взагалі відсутні, а населення мало обізнано щодо видів дикорослих грибів та обмеженнями щодо їх споживання», - пояснюють причину у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Традиційно, в розпал грибного сезону місцеві збирають гриби. Не зупиняє і заборона на відвідування лісів, яку так і не відмінили. До місцевих приєднуються переміщені особи, які не мають досвіду та не завжди розуміють, які саме гриби їстівні.  

«Тому, за нашим прогнозом, кількість випадків отруєнь грибами в поточному році на території області матиме тенденцію до збільшення, тим паче, що погодні умови сприяють їх проростанню», - вказують у відомстві.

Тобто у Головному управлінні Держпродспоживслужби не вірять у те, що заборона на відвідування лісів діє.

Макс Мельник

26 липня, 2022