На Вінниччині п’яному водієві не вдалось підкупити патрульних всім, що мав

Новини Вінниці / На Вінниччині п’яному водієві не вдалось підкупити патрульних всім, що мав

Окрім адміністративної, кримінальна відповідальність світить 41-річному жителю Бершаді Вінницької області. Напідпитку він їхав «по справах» на власній автівці. На дорозі не вчасно з’явилась група реагування патрульної поліції. Спроба підкупити правоохоронців закінчилася фіаско – ті викликали колег.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 24 грудня під час несення служби у місті Бершадь інспектори за порушення Правил дорожнього руху зупинили водія «Skoda A5». Під час спілкування з водієм правоохоронці запідозрили, що він знаходиться в стані алкогольного сп’яніння.

Підозри поліцейських підтвердило медичне освідування, за висновком якого рівень алкоголю в крові водія становив 2.0 проміле. Аби гніхто ніякого протоколу не складав, кермувальник запропонував «віддячити». Готовий був віддати все, що є, а саме 5000 гривень та 100 доларів.

Поліцейські відмолвились. Для документування злочину інспектори викликали слідчо-оперативну групу поліції.

Отже, крім адміністративної, чоловікові доведеться нести кримінальну відповідальність відповідно до ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), за що передбачено до 4 років позбавлення волі.

Також на правопорушника поліцейські склали протокол за ст.130 КУпАП України (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Макс Мельник

29 грудня, 2021