На Вінниччині п’яний водій «Мерса» без лобового скла намагався підкупити поліцейського

Новини Вінниці / На Вінниччині п’яний водій «Мерса» без лобового скла намагався підкупити поліцейського

Вінницькі правоохоронці потерпають від порушників, які, перебуваючи у «хворобливому стані», намагаються їх підкупити. У прямому сенсі вислову – грошима. Приміром, 11 жовтня спроби дати хабара зафіксовані у Тульчинському та Хмільницькому районах.

Мабуть, найкумеднійший випадок трапився у селі Тиманівка Тульчинського району. Як зазначають у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, близько 18.00 працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль. Його водій порушив правила використання транспортних засобів. Він рухався на Mercedes-Benz Vito без лобового скла та дзеркал.

За зовнішніми ознаками 52-річний водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Це підтвердили результати освідування за допомогою «Драгера» - 1,17 проміле.

Під час складання протоколу за керування в стані сп’яніння, правопорушник запропонував інспекторам 7 000 гривень неправомірної вигоди, аби уникнути відповідальності. Для документування цього злочину інспектори викликали слідчо-оперативну групу.

Ще одного нетверезого водія Daewoo Lanos зупинили поліцейські в одному з сіл Хмільницького району. Пройти освідування для встановлення стану алкогольного сп'яніння за допомогою приладу «Драгер» він відмовився та запропонував поліцейським хабар в сумі 300 доларів. Отримавши відмову, нетверезий чоловік розлютився, почав поводити себе агресивно, нецензурно висловлювався в бік інспекторів та перехожих.

На нього поліцейські склали адмінматеріали за чотирма статями КУпАП: порушення водієм правил керування транспортним засобом, керування транспортним засобом в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, дрібне хуліганство, злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського.

За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі відповідно до ч. 1 ст. 369 КК України слідством розпочаті кримінальні провадження. За таке правопорушення чоловікам загрожує до 4 років позбавлення волі.

Макс Мельник

12 жовтня, 2021